Care by Hands heeft zich toegelegd op het laten ontspannen van jouw als (aanstaande) moeder. Ervaar je lichamelijke klachten, met name in je spieren, als gevolg van je zwangerschap? Maak eens een afspraak om de mogelijkheden door te spreken en het genot van een zwangerschapsmassage te ervaren. Het zal je goed doen!

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd voor waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard invloed op de bloedsomloop.

Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen. Aandacht en zwangerschapsmassage hebben hierbij een zeer belangrijke rol. Het geeft directe verlichting van pijn en ongemak. Het verbeterd de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten, wat een kalmerend effect heeft en pijn bestrijdend werkt.

Ook als er geen specifieke klachten zijn, kan de massage als een versterkende en verkwikkende behandeling worden gezien. De massage vergroot het lichamelijk bewustzijn en kan bijdragen aan ontspanning als voorbereiding op de bevalling.

Als (aanstaande) vader de aanstaande moeder eens laten verwennen? Geef haar een zwangerschapsmassage cadeau! Ook (aanstaande) vaders kunnen meekomen om een aantal oefeningen te leren waarmee tijdens de bevalling je de (aanstaande) moeder kan laten ontspannen.

De minimale tijd die ik voor zwangerschapsmassage die te plannen is 55 minuten, ideaal is 85 minuten.